Тонкі ажурні млинці – чудове блюдо, яким можна порадувати сім’ю на сніданок. Тісто готується за лічені хвилини, для смаження млинців вистачить і 10 хвилин і готовий сніданок у вас на столі. Такі млинці можна легко урізноманітнити улюбленими начинками або соусами на ваш вибір. Отже, приступимо!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 400 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати млинці на воді з дірочками легко! У миску просіваємо борошно, щоб тісто для млинців вийшло гладке. Потім у борошно додаємо сіль, соду і ванільний цукор. Якщо ванільного цукру немає – можна замінити звичайним цукром. Всі інгредієнти перемішуємо.
суху суміш додаємо яйце і теплу воду. Потім всі інгредієнти перемішуємо за допомогою міксера. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
В останню чергу додаємо в тісто олію. Перемішуємо тісто ложкою і приступаємо до приготування млинців.
Сковороду для млинців ставимо розігріватися на середній вогонь. Перед тим, як смажити перший млинець необхідно трохи змастити сковороду маслом. Для смаження наступних млинців олія більше не знадобиться, так як воно міститься в тесті. Наливаємо в сковороду дві-три столові ложки тіста, розподіляємо його по сковорідці і підсмажуємо млинець до золотистого кольору. Потім перевертаємо його на іншу сторону і підсмажуємо близько хвилини. Таким чином, смажимо все млинці.
Готові млинці можна згорнути трикутниками, викласти на тарілку і теплими подати на стіл зі сметаною, джемом або розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці на воді Млинці на воді без молока Млинці на воді з яйцями Оригінальні млинці на Масляну