В даному рецепті вам пропонується приготувати млинці на молоці та воді. Тісто вийде більш рідке, тому млинці з нього завжди тоненькі і еластичні, так і калорійність цієї страви менше.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 1.5 склянки
- Вода – 1.5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати рецепт млинців на молоці та воді. Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для випічки млинців.
В посуд для замішування тіста розбийте яйця і насипте цукор.
Міксером їх трохи збийте і, не припиняючи збивання, додайте потрібну кількість молока.
Потім в цю рідку основу насипте просіяне на сито борошно, додайте сіль і ще раз збийте.
Знову, не припиняючи збивання, влийте до тесту воду і рослинну олію і замісити тісто до однорідного рідкого стану. Залиште тісто на 15 хвилин для вистоювання, щоб борошно набухла, і потім ще раз збийте.
Сковорідку для випічки млинців добре розігрійте і трохи намажте маслом. Наливайте тісто на сковорідку ополоником і рівномірно розподіліть його по поверхні.
Обсмажуйте млинці з обох боків до рум’яного кольору. Сковорідку перед кожним млинцем обов’язково змащуйте невеликою кількістю масла, щоб млинці добре переверталися.
Приготовані млинці перекладіть на тарілку, змастіть вершковим маслом і подайте до них сметану, свіжі ягоди або варення.
Їжте на здоров’я!
Млинці без дріжджів Млинці без соди Млинці класичні Млинці на молоці без дріжджів Млинці на молоці з яйцями Оригінальні млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці