Тісто для млинців на кефірі готується швидко. Готові млинчики – ажурні і тонкі. Весь секрет – в окропі, який частково заварює тісто і посилює реакцію соди і кефіру. Такі млинці не рвуться при смаженні, але за текстурою дуже ніжні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Окріп – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне (для тіста) – 10 – 20 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

Готувати тонкі млинці на кефірі 500 мл просто! В широку миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо вручну віночком. Не потрібно збивати до отримання піни, досить просто змішати яйця до однорідності.

Вказану кількість кефіру підігріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Вливаємо в яєчну суміш і перемішуємо до однорідності.

В миску з кефірно-яєчною сумішшю просіваємо борошно. Віночком вимішуємо тісто до повної однорідності, грудочок бути не повинно.

У високу склянку наливаємо зазначений обсяг окропу і відразу всипаємо в нього соду.

розмішуємо Ложкою соди в склянці з окропом і тонкою цівкою вливаємо в тісто, не забуваючи весь час заважати. Готове тісто після змішування з окропом має бути однорідною, рідкої консистенції, без грудочок, з видимими дрібними бульбашками.

Залишаємо тісто постояти протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин. Потім вливаємо олію і перемішуємо.

Сковороду для смаження млинців ставимо на плиту, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Розігріваємо до гарячого стану. Ополоником відміряємо порцію тіста і виливаємо на сковорідку. Рівномірно розподіляємо тісто по периметру сковороди, нахиляючи її в різні сторони. Смажимо пару хвилин до рум’яної скоринки. За цей час на поверхні проступлять бульбашки і проявиться ажурність млинчика.

Широкою плоскою лопаткою перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин. Далі змащувати сковороду не потрібно, так як тісто вже містить олію.

Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку, промазуючи кожен невеликою кількістю м’якого вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Ажурні млинці з дірочками Заварні млинці на кефірі з окропом Мереживні млинці Млинці Оригінальні млинці на Масляну Тонкі млинці Тонкі млинці на кефірі з дірочками