Млинці з фаршем і грибами – ситне блюдо, яке обов’язково сподобається сильній половині. Я завжди печу млинці запас і заморожую їх. Коли потрібно щось швидко приготувати, дістаю їх з морозилки, і поки готую начинку, млинці вже готові до того, щоб їх фарширувати.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Для начинки: –
- Гриби – 200 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування млинців з фаршем і грибами. Фарш візьміть готовий або приготуйте його самостійно. М’ясо промийте і просушіть, наріжте і пропустіть через м’ясорубку. Фарш викладіть в миску. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте до фаршу, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.
Гриби очистіть і дрібно наріжте. Можна використовувати консервовані гриби.
добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору. Готові гриби викладіть на тарілку. На сковороду викладіть фарш, і періодично помішуючи, обсмажте протягом 15 хвилин.
Додайте обсмажені гриби. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, накривши кришкою.
В глибоку миску розбийте курячі яйця. Збийте з допомогою віночка або міксера, додайте цукровий пісок і сіль. Поступово влийте молоко.
Влийте питну воду. Харчову соду погасите лимонним соком і влийте в тісто.
В отриману яєчну масу просійте борошно пшеничне, З допомогою віночка добре перемішайте до однорідної консистенції.
Залиште тісто відпочити на 20 хвилин при кімнатній температурі. Влийте необхідну кількість рослинної олії в відпочиле тісто.
В начинку з фаршу і грибів додайте вершкове масло. І ретельно перемішайте.
добре розігрійте Сковороду, змастіть краплею олії.
З допомогою ополоника рівномірно розподіліть млинцеве тісто.
Смажте, поки верх млинця не стане матовим, а край не зарум’яниться, з допомогою дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще близько хвилини. Таким чином, посмажте всі млинці.
На готовий млинчик викладіть приблизно 1-2 столових ложки начинки. Поверніть конвертиком.
Також нафаршируйте залишилися млинці. Перед подачею обсмажте млинці з обох сторін на сухій сковороді. Фаршировані млинчики подавайте зі сметаною. Млинці можна приготувати заздалегідь, і тоді процес приготування значно скоротитися.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без дріжджів Млинці з грибами Млинці класичні Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на Масляну Фаршировані млинці з начинкою