І знову рецепт тонких млинчиків. Масниці як-ніяк! Сьогодні ми приготуємо вже полюбилися нам тонкі млинчики. В якості начинки ми будемо використовувати курячу печінку, яка відмінно поєднується з цибулею і яйцем. Млинці виходять ніжні, а начинка – соковитою і ситної.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.

Процес приготування:

Готувати млинці з начинкою з печінки просто! У миску вибиваємо яйця, додаємо цукор і добре перемішуємо з допомогою віночка або виделки. Потім додаємо рослинне масло і молоко.

Потім в тісто просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Добре вимішуємо тісто віночком або міксером, щоб не було грудочок.

Розігріваємо сковороду. Перед тим, як випікати перший млинець, необхідно трохи змастити сковороду рослинною олією. При смаженні наступних млинчиків змащувати сковороду більше не потрібно. В центр сковороди викладаємо половину ополоника тіста і розподіляємо його по сковороді. Підсмажуємо млинець до золотистого кольору, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо близько хвилини. Із зазначеної кількості інгредієнтів у нас виходить 12-15 млинчиків.

Приступимо до приготування начинки: цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю на розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажити.

Курячу печінку промиваємо, чистимо від пленочек і відправляємо в сковороду до цибулі. Обсмажуємо до готовності 8-10 хвилин.

Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. Потім зливаємо воду і заливаємо холодною водою, так яйця швидше охолонуть. Охолоджені яйця чистимо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці.

Готову печінку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо за допомогою блендера.

Змішуємо печінка і яйця, додаємо сіль і перець, добре перемішуємо. Начинка готова.

У центр кожного млинчика викладаємо по столовій ложці начинки і звертаємо млинець конвертом, по черзі складаючи протилежні краї млинця до центру.

Перед подачею обсмажуємо млинці з обох сторін на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.

Готові млинці в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Млинці Млинці з розпушувачем на молоці Млинці класичні Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці з яйцями ПП млинці Фаршировані млинці з начинкою