Млинці з фаршем і грибами – ситне блюдо, яке обов’язково сподобається сильній половині. Я завжди печу млинці запас і заморожую їх. Коли потрібно щось швидко приготувати, дістаю їх з морозилки, і поки готую начинку, млинці вже готові до того, щоб їх фарширувати.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Для начинки: –
  • Гриби – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування млинців з фаршем і грибами. Фарш візьміть готовий або приготуйте його самостійно. М’ясо промийте і просушіть, наріжте і пропустіть через м’ясорубку. Фарш викладіть в миску. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте до фаршу, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.

Гриби очистіть і дрібно наріжте. Можна використовувати консервовані гриби.

добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії і викладіть подрібнені гриби. Обсмажте до золотистого кольору. Готові гриби викладіть на тарілку. На сковороду викладіть фарш, і періодично помішуючи, обсмажте протягом 15 хвилин.

Додайте обсмажені гриби. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і готуйте ще 15 хвилин, накривши кришкою.

В глибоку миску розбийте курячі яйця. Збийте з допомогою віночка або міксера, додайте цукровий пісок і сіль. Поступово влийте молоко.

Влийте питну воду. Харчову соду погасите лимонним соком і влийте в тісто.

В отриману яєчну масу просійте борошно пшеничне, З допомогою віночка добре перемішайте до однорідної консистенції.

Залиште тісто відпочити на 20 хвилин при кімнатній температурі. Влийте необхідну кількість рослинної олії в відпочиле тісто.

В начинку з фаршу і грибів додайте вершкове масло. І ретельно перемішайте.

добре розігрійте Сковороду, змастіть краплею олії.

З допомогою ополоника рівномірно розподіліть млинцеве тісто.

Смажте, поки верх млинця не стане матовим, а край не зарум’яниться, з допомогою дерев’яної лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще близько хвилини. Таким чином, посмажте всі млинці.

На готовий млинчик викладіть приблизно 1-2 столових ложки начинки. Поверніть конвертиком.

Також нафаршируйте залишилися млинці. Перед подачею обсмажте млинці з обох сторін на сухій сковороді. Фаршировані млинчики подавайте зі сметаною. Млинці можна приготувати заздалегідь, і тоді процес приготування значно скоротитися.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без дріжджів Млинці з грибами Млинці класичні Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на Масляну Фаршировані млинці з начинкою