Коли хочеться приготувати щось цікаве і незвичайне – приготуйте млинці з фаршем і зеленню. Це блюдо не позбавлене весняних фарб, ароматне і ситне і внесе різноманітність в повсякденне меню. Млинці приготуємо по простому варіанту з молока.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 0.5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1/2 склянки
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Петрушка – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Приправа (на вибір) – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати млинці з фаршем. Підігрійте трохи молоко, виливши його в миску. Вбийте до нього яйця, сіль і цукор і розмішайте віночком. Просеивайте частинами муку і розмішуйте, домагаючись консистенції середньої густоти і без грудок.

Помийте і поріжте дрібно зелену цибулю і петрушку (при бажанні можна додати кріп).

Покладіть зелень в миску з тестом і перемішайте.

Очищений і вимитий ріпчасту цибулю подрібніть і обсмажте на гарячій сковороді з маслом.

Додайте в сковороду фарш, трохи посоліть, всипте приправу для м’яса і готуйте 25 хвилин на малому вогні. Перекладіть подрібнений зелений лук у фарш. Покладіть шматок м’якого вершкового масла для соковитості, розмішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.

Дайте начинці охолонути, а поки посмажте млинці, виливаючи на гарячу змащену сковороду тісто і розподіляючи по поверхні, нахиляючи її в сторони. Коли млинець підрум’яниться знизу – переверніть.

Викладайте начинку вздовж будь-якого краю, відступаючи трохи від нього. Загорніть блін трубочкою, другий край залишивши вільним.


Млинці подавайте теплими зі сметаною, прикрасити гілочками зелені.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів Оригінальні млинці на Масленицу Солодкі млинці на молоці Фаршировані млинці з начинкою Яєчні млинці