Млинці з фаршем і рисом – смачне і ситне блюдо, яке можна приготувати про запас і навіть заморозити. А коли знадобиться, дістати з морозилки, розігріти і підсмажити на сковороді або запекти в духовці. Я часто готую такі млинці, їх зручно брати в дорогу або на перекус. Рекомендую приготувати і вам.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний (варена) – 250 гр.
- Рис білий – 0.5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Вегета – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати млинці з фаршем і рисом, підготуйте необхідні продукти для млинців з фаршем і рисом.
В каструлю наберіть води і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і посоліть. Рис ретельно промийте і висипте в киплячу підсолену воду. Готуйте на повільному вогні 20 хвилин, накривши кришкою. Фарш візьміть готовий або приготуйте його самостійно. М’ясо помийте і обсушіть, розрізати на середні шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
У мене було відварене м’ясо, яке я подрібнила з допомогою блендера. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажте до золотистого кольору.
Додайте приготовлений фарш, і періодично помішуючи, трохи обсмажте під кришкою.
Посоліть і поперчіть, додайте за бажанням приправу «Вегета» або свої улюблені приправи. Ретельно перемішайте.
Приготований рис злийте через сито або друшляк і промийте холодною водою. Дайте йому трохи стекти і додайте до фаршу.
Перемішайте, прогрійте кілька хвилин і зніміть з вогню.
В глибоку миску налийте заздалегідь підігріте молоко і питну воду. Додайте цукровий пісок і сіль. Розбийте курячі яйця. Збийте з допомогою віночка або міксера.
Влийте олію і перемішайте.
В отриману масу в кілька прийомів просіяти пшеничне борошно.
З допомогою віночка добре перемішайте до однорідної консистенції. Залиште тісто відпочити на 20 хвилин при кімнатній температурі.
добре розігрійте Сковороду, змастіть краплею олії. З допомогою ополоника рівномірно розподіліть млинцеве тісто. Смажте, поки верх млинця не стане матовим, а край не зарум’яниться.
Потім за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки переверніть на іншу сторону і смажте ще близько хвилини. Таким чином, посмажте всі млинці.
На готовий млинчик викладіть приблизно 1-2 столових ложки начинки.
Накрийте начинку краєм млинчика.
Поверніть конвертиком.
Також нафаршируйте залишилися млинці.
Перед подачею викладіть млинці на суху сковороду.
Обсмажте фаршировані млинці з обох сторін до золотої скоринки.
Обсмажені фаршировані млинчики подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці з фаршем Млинці на воді, молоці та яйцях Млинці на Масляну Млинці на молоці без дріжджів Оригінальні млинці на Масляну Фаршировані млинці з начинкою