Мак є універсальним наповнювачем для будь-якої випічки: дріжджовий, пісочної, бісквітної. Крім усього перерахованого вище цей продукт відмінно вписується в якості начинки для млинців. Такі млинці на молоці з начинкою з маку чудово підійдуть як альтернативу звичним солодощів на Великдень.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок (на млинці) – 4 ст. л.
- Мак – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців з маковою начинкою? У глибокій мисці змішати яйце, молоко, сіль, цукор і рослинне масло. Добре все збити міксером або віночком, можна і звичайною виделкою.
Туди ж всипати просіяне борошно.
Знову збити тісто до об’єднання інгредієнтів, щоб прибрати грудочки.
розжарити Сковороду, змастити перед випічкою першого млинця рослинним маслом, шматочком вершкового масла або сала. Вилити ополоник тесту в середину сковороди і розподілити його по всій поверхні. Випікати млинець з одного боку близько 1 хв, потім перевернути і допекти приблизно ще 40 сек.
Мак промити, залити киплячою водою і залишити на 1 годину, щоб рідина охолола. Потім воду обережно злити і проробити ті ж самі маніпуляції ще 2 рази. З’єднати в кінці мак і цукор, ретельно пробити блендером до зміни кольору на темно-синій.
Стопку млинців скласти лицьовою стороною вниз і викласти деяку частину начинки на край млинчика.
Загнути верхній край млинця на начинку, потім підвернути бічні краї. Згорнути млинець рулетом. Так само загорнути усю начинку на млинці.
Вживати такий десерт можна в холодному і гарячому вигляді з різними сиропами.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці на Масляну Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці