Традиційне російське святкове блюдо – це млинці з червоною рибою та ікрою. Пропонуємо вам зовсім нескладний рецепт домашніх млинців на молоці з додаванням чистої питної води: дотримуючись його, вам вдасться без проблем напекти багато тонких, ніжних млинців, які потім змащуються м’яким сирним сиром і подаються з будь-червоною рибою, наприклад, з сьомгою. Гору млинців можна прикрасити червоною ікрою.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода (змішати з молоком) – 150 мл
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сир (м’який) – 300 – 400 гр.
  • Сьомга солона – 300 гр.
  • Ікра червона – за бажанням

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування млинців з сьомгою? В млинцеве тісто можна нарізати сиру петрушку, так як ця травичка чудово поєднується з рибою. Для початку обмийте, обсушіть і наріжте пучок петрушки. Потім у велику миску розбийте яйце, додайте борошно, сіль, цукор, молоко та олія, а також і петрушку. Замісити гладке, однорідне тісто без грудочок.

Нагрійте сковорідку і випікайте млинці з двох сторін до готовності. Вогонь – середній, щоб тісто не пригоріло.

На невеликі пластинки наріжте філе сьомги. Кожен млинець намажте вершковим сиром.

Зверху викладіть рибку.

Поверніть млинці трубочками, покладіть в холодильник на півгодини.

Щоб подача млинців з сьомгою була красивою, наріжте їх так, як показано на фото і прикрасьте зверху червоною ікрою.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці без соди Млинці з сиром Млинці з сиром і зеленню Млинці з сьомгою Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масляну