Традиційне російське святкове блюдо – це млинці з червоною рибою та ікрою. Пропонуємо вам зовсім нескладний рецепт домашніх млинців на молоці з додаванням чистої питної води: дотримуючись його, вам вдасться без проблем напекти багато тонких, ніжних млинців, які потім змащуються м’яким сирним сиром і подаються з будь-червоною рибою, наприклад, з сьомгою. Гору млинців можна прикрасити червоною ікрою.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вода (змішати з молоком) – 150 мл
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Сир (м’який) – 300 – 400 гр.
- Сьомга солона – 300 гр.
- Ікра червона – за бажанням
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування млинців з сьомгою? В млинцеве тісто можна нарізати сиру петрушку, так як ця травичка чудово поєднується з рибою. Для початку обмийте, обсушіть і наріжте пучок петрушки. Потім у велику миску розбийте яйце, додайте борошно, сіль, цукор, молоко та олія, а також і петрушку. Замісити гладке, однорідне тісто без грудочок.
Нагрійте сковорідку і випікайте млинці з двох сторін до готовності. Вогонь – середній, щоб тісто не пригоріло.
На невеликі пластинки наріжте філе сьомги. Кожен млинець намажте вершковим сиром.
Зверху викладіть рибку.
Поверніть млинці трубочками, покладіть в холодильник на півгодини.
Щоб подача млинців з сьомгою була красивою, наріжте їх так, як показано на фото і прикрасьте зверху червоною ікрою.
Приємного апетиту!
Млинці Млинці без соди Млинці з сиром Млинці з сиром і зеленню Млинці з сьомгою Млинці на молоці Оригінальні млинці на Масляну