Мокрий манник – це дуже соковитий і ніжний десерт. Крім того, блюдо дуже просте у приготуванні. Весь секрет в рідкому тісті, на яке ви витратите трохи часу і інгредієнтів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати мокрий маннік на кефірі. Збиваємо яйце віночком.

Підливаємо до яєчної суміші кефір, продовжуємо збивати.

Додаємо цукор, манну крупу, ванілін і соду. Перемішуємо до позбавлення від грудочок.

Просіваємо борошно, замішуємо тісто до стану густої сметани.

Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. Рівномірно розподіляємо тісто. Відправляємо блюдо в духовку на 35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Дістаємо з духовки готовий манник. Подавати до столу можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного чаювання!

Манник Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник ПП маннік на кефірі