Мокрий манник – це дуже соковитий і ніжний десерт. Крім того, блюдо дуже просте у приготуванні. Весь секрет в рідкому тісті, на яке ви витратите трохи часу і інгредієнтів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Манна крупа – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати мокрий маннік на кефірі. Збиваємо яйце віночком.
Підливаємо до яєчної суміші кефір, продовжуємо збивати.
Додаємо цукор, манну крупу, ванілін і соду. Перемішуємо до позбавлення від грудочок.
Просіваємо борошно, замішуємо тісто до стану густої сметани.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. Рівномірно розподіляємо тісто. Відправляємо блюдо в духовку на 35 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.
Дістаємо з духовки готовий манник. Подавати до столу можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного чаювання!
Манник Манник класичний Маннік на кефірі Маннік на кефірі без борошна Пишний маннік на кефірі розсипчастий ПП манник ПП маннік на кефірі