Бездоганне ласощі для вашого столу – ніжні молочні коржики за рецептом радянського державного стандарту. Домашній десерт можна подавати з чаєм або молоком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 420 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати молочні коржики по ГОСТу СРСР легко! Спершу просіваємо борошно разом з розпушувачем кілька разів. Використовуйте для цього дрібне сито.
В окремому посуді кип’ятимо молоко з цукром до повного розчинення сухого інгредієнта.
Розм’якшене вершкове масло розтираємо з яйцем.
З’єднуємо всі заготовки і з’єднуємо їх у щільне гладке тісто.
Розкачуємо продукт в тонкий пласт, з якого вирізаємо коржики за формою. Перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Після випікання викладаємо десерт на тарілку, охолодити його і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Молочні коржики Молочні коржики з дитинства