Популярні молочні коржики нагадують шкільні роки, їдальні та буфети. Приготувати особливу ласощі не складно і в домашніх умовах. Оцініть простий рецепт десерту до чаю.


Інгредієнти: на 9 порц.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування молочних коржиків з дитинства? Молоко з’єднайте з цукром в металевій тарілці. Нагріваємо вміст до розчинення сухого інгредієнта.

У теплу суміш з молока і цукру занурюємо вершкове масло. Розмішуємо до його розчинення.

Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

Просіваємо борошно і додаємо соду, гашену оцтом. Вимішуємо вміст до отримання щільного кома.

Розкачуємо еластичне тісто в тонкий шар і вирізаємо з нього коржики, які перекладаємо на деко з пергаментом.

Випікаємо десерт 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Остуджуємо готові молочні коржики і подаємо їх до столу. Приємного чаювання!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства