Бездоганне ласощі для вашого столу – ніжні молочні коржики за рецептом радянського державного стандарту. Домашній десерт можна подавати з чаєм або молоком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 420 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати молочні коржики по ГОСТу СРСР легко! Спершу просіваємо борошно разом з розпушувачем кілька разів. Використовуйте для цього дрібне сито.

В окремому посуді кип’ятимо молоко з цукром до повного розчинення сухого інгредієнта.

Розм’якшене вершкове масло розтираємо з яйцем.

З’єднуємо всі заготовки і з’єднуємо їх у щільне гладке тісто.

Розкачуємо продукт в тонкий пласт, з якого вирізаємо коржики за формою. Перекладаємо на деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Після випікання викладаємо десерт на тарілку, охолодити його і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Молочні коржики Молочні коржики з дитинства