Швидкий і легкий напій, який можна подавати на святковий стіл з десертами, так і просто насолоджуватися їм у спекотні літні дні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Полуниця – 250 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 5 – 7 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Молоко сухе – 1 ст. л.
- Морозиво – 500 гр.
- Вершки збиті – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування молочного коктейлю з полуницею в блендері. Для приготування коктейлю можна використовувати як свіжу, так і заморожену полуницю. Заморожені плоди просто залиште розморожуватися в друшляку, щоб стікала зайва рідина. Якщо використовуєте свіжі ягоди, то їх необхідно попередньо перебрати і обірвати чашолистки. Полуницю промийте під проточною водою, розкладіть на рушник і просушіть. Наріжте скибочками або часточками і перекладіть в миску. Додайте цукор і ванілін і перемішайте.
Перекладіть ягоди в чашу блендера, залийте трохи більше половини молока і збийте до однорідності, в коктейлі не повинно потрапляти великих шматочків.
Наступним додайте в коктейль сухе молоко. Воно додасть сливочности і насиченості смаку і загустит напій. Збивайте масу до тих пір, поки порошок повністю не розчиниться.
Далі можете зняти чашу блендера і перемішувати інгредієнти вручну, а можете продовжити збивати, це справа смаку, відрізнятися буде тільки підсумкова консистенція. Додайте морозиво і решту молока і збийте або перемішайте з допомогою лопатки до однорідності. Якщо маса виходить занадто густий, додайте ще трохи молока.
Склянки попередньо краще охолодити, прибравши перед початком готування в холодильник або морозильну камеру. Розлийте по ним коктейль, прикрасьте шапочкою зі збитих вершків і свіжих ягід полуниці. Можете також додати тертий шоколад.
Смачного!