Морква – овоч, який має досить великий термін зберігання. Якщо у вас є велика кількість моркви, і ви не знаєте, яким чином її зберегти, скористайтеся цим простим і швидким рецептом. Закуска з моркви з цибулею чудово доповнює м’ясні гарячі страви, а також може виступати в якості самостійного блюда.
Інгредієнти: на 1 л.
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 2 шт.
- Пластівці перцю чилі – за смаком
- Лимон – 2 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Орегано – за смаком
- Корінь імбиру – за смаком
- Вода – 1 л
- Масло оливкове – 150 мл
Процес приготування:
Як почати готувати моркву з цибулею на зиму в банках? Насамперед, підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Моркву ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кружечками. Нарізану моркву викладіть у посуд з товстим дном.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді. Очищений від лушпиння цибулю наріжте пір’ям або великими часточками. Нарізану цибулю, додайте до моркви.
Налийте необхідну кількість води, попередньо вскипятив її. Посоліть. Ємність з овочами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть овочі приблизно 5-7 хвилин.
Лимони ретельно вимийте, а потім обдайте окропом. Розріжте навпіл, вичавити з них сік. Додайте необхідну кількість цукрового піску. Кількість регулюється по своїм смаковим уподобанням. Добре перемішайте.
Корінь імбиру очистити від шкірки, а потім натріть на дрібній тертці.
Натертий корінь імбиру додайте лимонний сік. Відварені овочі охолодіть прямо в ємності, а потім злийте воду через друшляк або сито. Овочі залийте приготовленим маринадом. Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді. Очищений часник наріжте тонкими скибочками, і додайте до овочів.
Ретельно перемішайте, а потім додайте овочі орегано, мелений перець «Чилі» і пластівці «Чилі». Кількість гострого перцю регулюється в залежності від власних уподобань.
Влийте необхідну кількість оливкової олії і добре перемішайте. Банки ретельно вимийте за допомогою теплої води і харчової соди, а потім стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.
Закуску розкладіть по стерильним банкам і накрийте кришками. Банки з закускою помістіть в каструлю з товстим дном, попередньо застреленим кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок. Каструлю з банками поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, і стерилізуйте банки з салатом 7-10 хвилин.
Після чого акуратно вийміть банки і добре закрутіть кришками. Гарячі банки переверніть догори дном і закутайте теплим рушником. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на 12 годин.
Після чого переверніть банки і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання. Ароматну закуску подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Новости