Який же святковий стіл обійдеться без рибних страв. Цей салат дуже схожий за складом на звичний олів’є, тільки з рибою. Консервований тунець містить багато білка, вітамінів і забезпечує організм амінокислотами, тому цей продукт так люблять ті, хто стежить за своїм здоров’ям. За смаком він нічим не поступається м’ясу, тому так гарний у салатах.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Тунець консервований – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Горошок зелений консервований – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з тунцем і горошком. Спочатку поставте варитися картоплю в шкірці і яйця. Тим часом тунець викладіть в тарілку без рідини і розімніть шматочки виделкою.

Огірок промийте, розріжте хвостики і наріжте, не знімаючи шкірку, кубиком. Перекладіть його до риби.

З картоплі, після остигання зніміть шкірку і, надавши форму кубиків, додайте в миску.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно подрібніть, залийте окропом на 3 хвилини, вилийте воду і відправте в тарілку.

Очищені яйця наріжте і додайте в салат.

Відкрийте горошок і перекладіть в друшляк для позбавлення від рідини, трохи перемішайте для кращого результату і перекладіть в тарілку.


Покладіть в салат, майонез і перемішайте всі складові. Викладіть салат на формовочне коло і прикрасьте його зеленню.

Приємного апетиту!

Новости