Пропонуємо вам спекти класичний кекс, в основі якого свіжа морква. А розбавити простий рецепт допоможе апельсинова глазур, яка додасть нотку цитрусових.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Морква – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Масло рослинне – 200 мл
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Цукрова пудра – 125 гр.
- Апельсиновий сік – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати класичний рецепт морквяного кексу? Перед початком приготування тіста для кексу бажано відразу включити духовку на 180°З для розігріву. Далі до просіяти з розпушувачем борошно додаємо сіль і добре перемішуємо.
Попередньо миємо та очищаємо моркву. Далі використовуємо блендер для подрібнення, попередньо нарізавши моркву. До суміші додаємо рослинне масло, яйця і цукровий пісок. Збиваємо до максимальної однорідності.
До рідкої суміші додаємо суху і ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок. По консистенції суміш повинна бути не занадто рідкою.
Для випічки можна використовувати будь-яку форму на ваш вибір. Рекомендується брати ємність з більш високими краями, тому що в процесі випікання тісто підніметься. Дно і краї форми змастити маслом і присипати борошном.
Рівномірно перекладаємо тісто в підготовлену форму.
Форму з тестом відправляємо в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Час коректуйте з урахуванням особливості вашої духовки і форми для запікання. Повну готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Поки кекс випікається, приготуємо глазур. Цедру апельсина натираємо на дрібній тертці, а з решти цитрусового вичавлюємо весь сік. До соку додаємо необхідну кількість цукрової пудри і розмішуємо до кремоподібної консистенції. Готовий пиріг охолодити, рясно поливаємо готовою глазур’ю і посипаємо цедрою апельсина.
Приємного апетиту!
Апельсинові кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі Морквяні кекси