Морквяний сік є одним з найбільш корисних овочевих соків. Я щороку готую різні соки в домашніх умовах. Сьогодні я хочу поділитися не зовсім звичайним рецептом морквяного соку, приготованого без соковижималки. Морквяний сік можна приготувати за допомогою м’ясорубки, кухонного комбайна, а також можна скористатися блендером.
Інгредієнти: на 3 л.
- Морква – 2,5 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати морквяний сік на зиму без соковижималки легко! Першим ділом відміряйте необхідну кількість моркви для морквяного соку. Вибирайте морква соковитих, солодких сортів. Підготовлену моркву ретельно промийте в холодній воді з допомогою щітки для миття фруктів і овочів, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену моркву наріжте на тонкі кружечки.
Я використовувала блендер. Підготовлені кружальця моркви викладіть в чашу блендера, налийте невелику кількість води і подрібніть. Якщо у вас блендер з невеликою потужністю, то краще скористатися іншим способом, наприклад м’ясорубкою, кухонним комбайном або теркою.
Якщо води мало, влийте ще трохи, щоб моркву подрібнити до однорідної консистенції.
Тим часом ретельно вимийте банки теплою водою і харчовою содою.
Чисті банки стерилізуйте на водяній бані, в мікрохвильовій печі або в духовці.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій каструлі.
Отриману масу процідіть через дрібне сито в каструлю, додайте воду, що залишилася.
Додайте необхідну кількість цукрового піску і добре перемішайте. Кількість цукру відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі моркви.
поставте Каструлю на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть сік приблизно 5-7 хвилин.
Гарячий морквяний сік акуратно розлийте по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками, потім переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому положенні приблизно на 8-10 годин до повного охолодження.
Після того, як банки з морквяним соком повністю охолонуть, перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Насолоджуйтеся вітамінним напоєм!
Новости