Як відомо, щоб приготувати морквяний сік, господині користуються великою кількістю різноманітних рецептів. Морквяний сік в будь-якому випадку виходить дуже смачним і корисним, але вся справа в наявній техніці, яка допоможе вам його швидко приготувати або не дуже. Я хочу запропонувати один з найбільш популярних рецептів морквяного соку з лимонною кислотою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Морква (очищена) – 2,5 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати морквяний сік з лимонною кислотою на зиму легко! Насамперед підготуйте необхідну кількість всіх інгредієнтів. Підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці, також можна скористатися паровою лазнею. Кришки прокип’ятіть або обдайте окропом з чайника.

Відберіть велику моркву солодких і соковитих сортів.

Моркву викладіть в раковину, і добре промийте холодною проточною водою, при необхідності скористайтеся щіткою для миття овочів і фруктів.

Вимиту моркву обсушіть, і обріжте кінчики.

З допомогою ножа або овочечистки очистіть від шкірки просушену моркву.

Очищену моркву пропустіть через соковижималку. Якщо у вас немає соковижималки, можете скористатися іншим зручним для вас способом. Але для мене приготування морквяного соку через соковижималку самий зручний і відходів виходить менше всього.

Одержаний сік вилити в глибоку металевий посуд з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску, питної води і лимонної кислоти. Ретельно перемішайте, а потім каструлю з морквяним соком поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли морквяний сік закипить, зменшіть вогонь і прокип’ятіть його буквально пару хвилин.

Гарячий сік акуратно розлийте по стерильним банкам і добре закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть гарячі банки з соком догори дном і закутайте їх теплою ковдрою або махровим рушником. Залиште в такому положенні приблизно на добу. Після чого перемістіть охолоджені банки з морквяним соком в прохолодне темне місце на зберігання.

Насолоджуйтеся корисним і дуже смачним напоєм!

Новости