Як же приємно відкрити банку яскравого, смачного і корисного соку з моркви взимку. Я вже давно не купую ніякі соки в магазині, а завжди намагаюся приготувати самостійно корисний вітамінний напій. Пропоную і вам скористатися моїм рецептом.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Морква (очищена) – 900 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимонна кислота – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування морквяного соку з м’якоттю на зиму. Ретельно промийте моркву в холодній проточній воді, при необхідності використовуйте щіткою для миття овочів і фруктів, а потім очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа. Очищену моркву наріжте на невеликі кружечки. Викладіть нарізану моркву у каструлю з товстим дном, залийте половиною норми холодної води.

Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть морква приблизно 30-35 хвилин до м’якості. Тим часом підготуйте банки. Ретельно промийте їх у теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

Обережно зніміть каструлю з морквою з вогню, трохи остудіть і з допомогою заглибного блендера подрібніть моркву до однорідної гладкої консистенції.

Якщо у вас немає заглибного блендера, можна скористатися кухонним комбайном або м’ясорубкою, також можна просто перетерти масу через сито, застелене в кілька шарів марлею. Мета – отримати однорідну гладку масу.

В отриману масу додайте необхідну кількість цукрового піску, лимонної кислоти і залишився кількість питної води. Кількість цукрового піску відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг і натуральній солодощі моркви. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Гарячий сік розлийте по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками, попередньо прокип’ятивши їх. Гарячі банки переверніть догори дном і укутайте теплою ковдрою, після чого залиште приблизно на 12 годин до повного охолодження. Потім перемістіть банки в прохолодне місце для зберігання. Морквяний сік з м’якоттю подавайте на стіл в якості корисного десерту.

Насолоджуйтеся приємним напоєм!

Новости