Справжній класичний розсольник передбачає використання солоних огірків і перлової крупи. Наваристий суп на м’ясному бульйоні актуальне у будь-який час року. Порадуйте своїх близьких ситним обідом!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • М’ясо – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Перлова крупа – 150 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 1 – 2 склянки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 2.5 – 3 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування розсольнику з перловкою і солоними огірками? Спочатку займемося м’ясним бульйоном. М’ясо ретельно промиваємо і відправляємо в каструлю, заливаємо трьома літрами води. Не забуваємо знімати пінку після закипання.

Відварюємо перлову крупу. Миємо й чистимо овочі, готуємо інші інгредієнти.

Нарізаємо картоплю невеликими кубиками і відправляємо в м’ясний бульйон. Якщо м’ясо було нарізано крупно, то дістаємо зварені шматки, подрібнюємо для супу і кладемо назад в каструлю.

Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю і солоні огірки подрібнюємо. Все це відправляємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Пасеруємо.

Овочеву пасеровку додаємо в каструлю. Туди ж відправляємо зварену перлову кашу, лаврові листки, сіль і перець. Варимо 20 хвилин, потім вливаємо розсіл. Чекаємо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.

Подавати розсольник з перловкою і солоними огірками можна зі сметаною або майонезом, прикрасивши лавровим листом і спеціями.

Новости