Приготувати плюшки московські будинку дуже просто і це не займе багато часу. Важливо замішати правильне тісто і витримати його в теплі, щоб дріжджі підійшли. Ласощі виходить в міру солодким, дуже смачним і апетитним! Просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Борошно пшеничне – гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати Московські плюшки в домашніх умовах? Готуємо опару: підігріваємо молоко, щоб воно було трохи теплим, приблизно 30 градусів, але не більше 40, інакше дріжджі не підійдуть. Засипаємо в нього цукровий пісок (приблизно 100 гр.), сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хв

Тепер в опару додаємо яйце і борошно. Ретельно розмішуємо і вимішуємо тісто 5-7 хв. Воно повинно бути трохи рідким.

Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце (30-40 градусів). Залишаємо на 1,5 години. За цей час потрібно буде обім’яти їх 2 рази.

Ділимо тісто на коржі 10-12 штук. Розкачуємо кожну корж в прямокутник і промазуємо рослинним маслом.

Згортаємо його уздовж, а потім навпіл. Приплющиваем низ, зверху ж робимо надріз і вивертаємо через нього тісто. Вийде форма серця.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Посипаємо їх цукровим піском і випікаємо до рум’яного верху 30-35 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Плюшки