Приготувати плюшки московські будинку дуже просто і це не займе багато часу. Важливо замішати правильне тісто і витримати його в теплі, щоб дріжджі підійшли. Ласощі виходить в міру солодким, дуже смачним і апетитним! Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Борошно пшеничне – гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сіль – на кінчику ножа
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати Московські плюшки в домашніх умовах? Готуємо опару: підігріваємо молоко, щоб воно було трохи теплим, приблизно 30 градусів, але не більше 40, інакше дріжджі не підійдуть. Засипаємо в нього цукровий пісок (приблизно 100 гр.), сіль і дріжджі. Розмішуємо і залишаємо в теплому місці на 20 хв
Тепер в опару додаємо яйце і борошно. Ретельно розмішуємо і вимішуємо тісто 5-7 хв. Воно повинно бути трохи рідким.
Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце (30-40 градусів). Залишаємо на 1,5 години. За цей час потрібно буде обім’яти їх 2 рази.
Ділимо тісто на коржі 10-12 штук. Розкачуємо кожну корж в прямокутник і промазуємо рослинним маслом.
Згортаємо його уздовж, а потім навпіл. Приплющиваем низ, зверху ж робимо надріз і вивертаємо через нього тісто. Вийде форма серця.
Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Посипаємо їх цукровим піском і випікаємо до рум’яного верху 30-35 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Плюшки