Апетитні булочки, приготовлені вдома, стануть відмінним десертом до чаю або какао. Тісто на кефірі виходить дуже ароматним, пишним і м’яким. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 160 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати плюшки з цукром на кефірі легко! Кефір переливаємо в каструлю і нагріваємо до 30-40 градусів.

Додаємо в нього цукор, сіль і сухі дріжджі розмішуємо.

Борошно просіваємо і вводимо в кефір. Добре розмішуємо і формуємо тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 90 хвилин. Двічі за цей час його потрібно обім’яти, як тільки воно підніметься приблизно наполовину.

Ділимо тісто на 9-10 шматочків і розгортаємо їх в прямокутник. Промазуємо кожен м’яким вершковим маслом.

Складаємо тісто з довгої сторони внахлест, а потім також складаємо вузькі частини. Скріплюємо кінці з однієї сторони, а з другої робимо надріз посередині і злегка вивертаємо тісто через нього, щоб вийшло форма серця.

Промазуємо форму рослинним маслом і викладаємо плюшки. Посипаємо їх ванільним цукром і ставимо в духовку на 30 хв. Випікаємо при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Плюшки