Плюшки з цукром, приготовлені вдома, виходять особливо смачними і ароматними. Ніжне, повітряне тісто і посипка цукрова роблять десерт просто приголомшливим. Чаювання з ним одне задоволення!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування булочок з цукром з дріжджового тіста в духовці? Молоко підігріваємо до 30-40 градусів, якщо воно буде надто гарячим, то дріжджі можуть не підійти.

Додаємо в нього 3-4 ст. л. цукру і дріжджі, все добре розмішуємо.

просіюємо Борошно через ситечко.

Додаємо 1 яйце і борошно в молоко і замішуємо тісто. Воно повинно бути досить густим, але при цьому липким. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Через 40 хвилин обминаємо його, також обминаємо вже готове тісто.

Ділимо його на коржі і розгортаємо в довгасті прямокутники.

Посипаємо цукровим піском і звертаємо наполовину, а потім загинаємо ще раз. Один край приплющиваем, а з другого по середині робимо надріз і вивертаємо через нього тісто, щоб вийшла форма тесту.

Змащуємо деко олією і викладаємо плюшки. Відокремлюємо жовток від білка і промазуємо верх яєчним жовтком. Випікаємо при 180 градусах 30 хв.

Приємного апетиту!

Плюшки