Яскрава ідея для домашнього чаювання – ароматні булочки з корицею з дріжджового тіста. Солодка випічка порадує своїм смаком і дітей, і дорослих. Оцініть промиту кулінарну ідею для вашого столу!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Для начинки: –
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Волоський горіх – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування булочок з корицею з дріжджового тіста. Свіжі дріжджі розмішуємо з теплим молоком. Через 10 хвилин додаємо в суміш цукор, сіль, мелений кардамон і розтоплене вершкове масло.

Просіваємо борошно, замішуємо тісто і залишаємо його на годину підходити в теплому місці. Потрібно накрити рушником або серветкою.

Готове тісто тонко розкачуємо і обмазуємо сумішшю кориці, розтопленого масла і цукру.

Скручуємо заготовку в рулет і нарізаємо завтовшки 1,5 див.

Підготовлені гуртки викладаємо на деко з пергаментом, обмазуємо їх збитим яйцем і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності страву можна прикрасити раскрошенными горіхами.

Ароматні булочки з корицею готові. Подавайте страву до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Плюшки