Як зліпити плюшки Московські? Зробити це буде дуже просто за нашим оригінальним рецептом, де плюшки виходять не тільки смачними, але і є яскравою прикрасою вашого столу. Оцініть класичний рецепт приготування і зліпіть ідеальне ласощі своїми руками. Подавайте до домашнього чаювання!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Для начинки: –
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як зліпити плюшки Московські? В теплу воду з молоком опускаємо дріжджі і столову ложку цукру. Розмішуємо вміст.

Залишаємо суміш на 10 хвилин. За цей час опара повинна підійти.

В окремому посуді розбиваємо куряче яйце і збиваємо до однорідності.

Розтоплюємо шматочок вершкового масла до рідкого стану.

Збите яйце відправляємо в опару.

Слідом вливаємо злегка остигле масло. Починаємо розмішувати.

Додаємо цукор, що залишився, щіпку солі і ванільний екстракт.

Збиваємо розчинення сухих інгредієнтів.

Просіваємо борошно і спершу додаємо в суміш одну третю частину.

Розмішуємо і викладаємо ще одну частину.

Поступово висипаємо борошно і починаємо замішувати руками.

Коли тісто стане більш густим, викладаємо його на стіл, обсипаної борошном.

Старанно вимішуємо продукт до гладкості і однорідності.

Отриманий ком тесту викладаємо в тарілку і ставимо на 1 годину в тепле місце.

За цей час продукт збільшиться в обсязі, що буде говорити про його готовність.

Готове дріжджове тісто злегка обминаємо руками.

Ділимо повітряний продукт на 12 рівних кульок.

Далі розгортаємо кожен з кульок і починаємо ліпити плюшки. Є два популярних способу.

Згідно з першим варіантом, розкачуємо кулька в овальну форму, обмазуємо його рослинним маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру.

Далі не до кінця загортаємо один край овалу.

Іншим краєм накриваємо згорнутий перший.

Отриману ковбаску складаємо навпіл і щільно закріплюємо.

Надрізаємо заготовку з верхньої сторони.

Розрізані пелюстки акуратно розправляємо, щоб було видно шари.

Інший варіант передбачає розкачати тісто в коло. Платівку також обмазуємо маслом і посипаємо цукром.

Звертаємо заготовку в рулетик.

Знову ж складаємо рулет і з’єднуємо кінці.

Робимо надріз і розгортаємо частини зрізом вгору.

Будь-яким способом заготовляємо інші шматки тіста. Викладаємо продукт на деко з пергаментом.

Обмазуємо блюдо збитим яйцем і посипаємо цукром.

Випікаємо ласощі 30 хвилин при температурі 180 градусів.

плюшки Московські готові. Збризніть їх невеликою кількістю води, дайте трохи охолонути і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Плюшки