Як зліпити плюшки Московські? Зробити це буде дуже просто за нашим оригінальним рецептом, де плюшки виходять не тільки смачними, але і є яскравою прикрасою вашого столу. Оцініть класичний рецепт приготування і зліпіть ідеальне ласощі своїми руками. Подавайте до домашнього чаювання!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Для начинки: –
- Масло вершкове – 40 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як зліпити плюшки Московські? В теплу воду з молоком опускаємо дріжджі і столову ложку цукру. Розмішуємо вміст.
Залишаємо суміш на 10 хвилин. За цей час опара повинна підійти.
В окремому посуді розбиваємо куряче яйце і збиваємо до однорідності.
Розтоплюємо шматочок вершкового масла до рідкого стану.
Збите яйце відправляємо в опару.
Слідом вливаємо злегка остигле масло. Починаємо розмішувати.
Додаємо цукор, що залишився, щіпку солі і ванільний екстракт.
Збиваємо розчинення сухих інгредієнтів.
Просіваємо борошно і спершу додаємо в суміш одну третю частину.
Розмішуємо і викладаємо ще одну частину.
Поступово висипаємо борошно і починаємо замішувати руками.
Коли тісто стане більш густим, викладаємо його на стіл, обсипаної борошном.
Старанно вимішуємо продукт до гладкості і однорідності.
Отриманий ком тесту викладаємо в тарілку і ставимо на 1 годину в тепле місце.
За цей час продукт збільшиться в обсязі, що буде говорити про його готовність.
Готове дріжджове тісто злегка обминаємо руками.
Ділимо повітряний продукт на 12 рівних кульок.
Далі розгортаємо кожен з кульок і починаємо ліпити плюшки. Є два популярних способу.
Згідно з першим варіантом, розкачуємо кулька в овальну форму, обмазуємо його рослинним маслом і посипаємо невеликою кількістю цукру.
Далі не до кінця загортаємо один край овалу.
Іншим краєм накриваємо згорнутий перший.
Отриману ковбаску складаємо навпіл і щільно закріплюємо.
Надрізаємо заготовку з верхньої сторони.
Розрізані пелюстки акуратно розправляємо, щоб було видно шари.
Інший варіант передбачає розкачати тісто в коло. Платівку також обмазуємо маслом і посипаємо цукром.
Звертаємо заготовку в рулетик.
Знову ж складаємо рулет і з’єднуємо кінці.
Робимо надріз і розгортаємо частини зрізом вгору.
Будь-яким способом заготовляємо інші шматки тіста. Викладаємо продукт на деко з пергаментом.
Обмазуємо блюдо збитим яйцем і посипаємо цукром.
Випікаємо ласощі 30 хвилин при температурі 180 градусів.
плюшки Московські готові. Збризніть їх невеликою кількістю води, дайте трохи охолонути і подавайте до столу. Приємного чаювання!
Плюшки