Солоне сало в розсолі люблять багато і причому їдять в чималих кількостях. Цей ароматний і пряний делікатес ви можете без особливих зусиль приготувати і своїми руками, тільки треба взяти хороше сало, правильно приготувати маринад і гармонійно підібрати спеції. Солимо сало в скляній банці.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сало з прошарками м’яса – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 5 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець запашний мелений – 2 щіпки

Процес приготування:

З чого почати при приготуванні самого смачного рецепти засолювання сала в холодній воді? Підготуйте всі інгредієнти в потрібній кількості. З чистої води, солі та спецій зваріть розсіл і остудіть його до кімнатної температури.

Сало промийте холодною водою, зачистити ножем шкірку і наріжте його на поздовжні шматочки довжиною до 7 див.

Підготовлені шматочки сала укладіть в чисту скляну банку. 1 кг сала зручно засолити в 2-літровій банці, але можна і в іншому посуді.

Охолодженим розсолом залийте сало в банку. Банку кришкою не закривайте. Залиште сало на 1 добу при домашньої температурі.

Через добу банку прикрийте кришкою і на 3 діб помістіть в холодильник. Після закінчення цього часу сало добре просолится, просочиться ароматом спецій і його можна дегустувати. Шматочок сала наріжте на тонкі скибочки і подайте до столу з чорним хлібом, овочами і гірчицею або аджикою. Інше сало загорніть у фольгу або плівку і поставте на зберігання в морозильну камеру.

Приємного апетиту!

Сало в розсолі з часником в банку Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями