Солоне сало в розсолі люблять багато і причому їдять в чималих кількостях. Цей ароматний і пряний делікатес ви можете без особливих зусиль приготувати і своїми руками, тільки треба взяти хороше сало, правильно приготувати маринад і гармонійно підібрати спеції. Солимо сало в скляній банці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1 кг
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 5 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець запашний мелений – 2 щіпки
Процес приготування:
З чого почати при приготуванні самого смачного рецепти засолювання сала в холодній воді? Підготуйте всі інгредієнти в потрібній кількості. З чистої води, солі та спецій зваріть розсіл і остудіть його до кімнатної температури.
Сало промийте холодною водою, зачистити ножем шкірку і наріжте його на поздовжні шматочки довжиною до 7 див.
Підготовлені шматочки сала укладіть в чисту скляну банку. 1 кг сала зручно засолити в 2-літровій банці, але можна і в іншому посуді.
Охолодженим розсолом залийте сало в банку. Банку кришкою не закривайте. Залиште сало на 1 добу при домашньої температурі.
Через добу банку прикрийте кришкою і на 3 діб помістіть в холодильник. Після закінчення цього часу сало добре просолится, просочиться ароматом спецій і його можна дегустувати. Шматочок сала наріжте на тонкі скибочки і подайте до столу з чорним хлібом, овочами і гірчицею або аджикою. Інше сало загорніть у фольгу або плівку і поставте на зберігання в морозильну камеру.
Приємного апетиту!
Сало в розсолі з часником в банку Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями