Ви пробували випічку з суницями? Ця лісова ягода надає виробам дуже приємний характерний смак. Соковита, ароматна, вона сильно відрізняється від, наприклад, звичної полуниці. Якщо в наявності виявився запас цих ягід, спробуйте приготувати цей простий, швидкий і дуже смачний пиріг.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яйце – 8 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Борошно – 2,5 – 3 склянки
  • Суниця – 400 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Для приготування пирога з суницею на кефірі вливаємо в миску кефір, додаємо соду, добре перемішуємо.

Розбиваємо в кефір яйця збиваємо.

Висипаємо в отриману суміш склянку цукру із загальної кількості, гарний перемішуємо. Далі вливаємо олію без запаху і ще раз добре перемішуємо.

В останню чергу порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено: підсумкова консистенція тіста повинна бути, як на оладки.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, можна не змащувати. У підготовлену форму виливаємо половину замішаного тіста. Суницю промиваємо, обсушуємо. Розподіляємо підготовлені ягоди на тесті.

Посипаємо цукром.

Далі на ягідному шарі акуратно розподіляємо решту тіста. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо в духовку і випікаємо протягом орієнтовно тридцяти п’яти-сорока хвилин. Випічка помітно збільшиться в об’ємі і покриється темної золотистою скоринкою.

Готовий пиріг дістаємо з духовки, звільняємо від форми, даємо повністю охолонути. Посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо випічку на порції і подаємо до столу.

Приємного аппетита!

Пироги