Перевірений безліччю поколінь, ідеальний рецепт – ніжна куряча печінка в вершках з цибулею на сковороді. Вершки – ідеальний продукт для приготування курячої печінки. Домашній продукт вийде ніжним і м’яким. Кулінарне рішення порадує не тільки яскравим смаком, але і поживними властивостями.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Вершки – 200 мл
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати ніжну курячу печінку у вершках з цибулею на сковороді легко! Підготуємо потрібні інгредієнти. Печінку промиваємо і ділимо на шматочки. Цибулю очищаємо від лушпиння.
Куряче яйце збиваємо в глибокій тарілці з невеликою кількістю солі.
Занурюємо в яєчну суміш шматочки курячої печінки. Залишаємо на час.
Ріпчасту цибулю ділимо на тонкі півкільця.
Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло.
В гаряче масло кладемо цибулю і смажимо до золотистого відтінку.
До цибулі викладаємо в печінку в яйці. Обсмажуємо близько 5 хвилин.
Додаємо спеції за смаком і трохи солі.
Посипаємо вміст борошном.
Вливаємо трохи кип’яченої води.
Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо його 5-7 хвилин.
Далі вливаємо до печінки вершки.
Розмішуємо продукти, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
М’яка куряча печінка з цибулею і вершками готова. Подавайте гаряче блюдо разом з гарніром. Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка в вершках на сковороді Куряча печінка з підливою на сковороді Куряча печінка на сковороді Тушкована куряча печінка на сковороді