Якщо ви любите помідори і заготовлює їх на зиму, рекомендую скористатися моїм улюбленим рецептом і приготувати гарні помідори по-корейськи на зиму. Ароматна зимова закуска доставить вам незабутнє задоволення і своїм неперевершеним смаком овочів і зелені нагадає про літо


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Помідори свіжі (тверді) – 5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 8 шт.
  • Часник – 4 головки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 85 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 250 мл

Процес приготування:

Готувати гарні помідори по-корейськи на зиму одне задоволення! Підготуйте необхідні інгредієнти для зимової закуски з помідорів. Помідори, болгарський перець, гострий перець і зелень петрушки ретельно промийте під проточною водою, а потім обсушити. Часник очистіть від лушпиння. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску, солі та яблучного оцту.

Виберіть міцні, але стиглі помідори. Обсушені помідори очистіть від плодоніжок, і наріжте часточками. Нарізані помідори викладіть в глибоку ємність.

Гострий і болгарський перець розріжте навпіл, очистіть від насіння і серцевини. Очищений гострий і болгарський перець, зелень петрушки і часник помістіть в чашу блендера і подрібніть до однорідної маси. Додайте необхідну кількість солі, і знову збийте блендером.

Нарізані помідори зверху залийте приготовленим маринадом. Додайте необхідну кількість цукрового піску і яблучного оцту. Акуратно перемішайте і залиште настоюватися приблизно на 30 хвилин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Заповніть стерильні банки настоявшейся закускою.

Кришки викладіть в каструлю з водою, поставте на середній вогонь і кип’ятіть близько 10 хвилин. Банки з закускою накрийте кришками і помістіть в каструлю, застелену рушником, налийте теплої води по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують 5-7 хвилин.

Гарячі банки з ароматною закускою з помідорів акуратно вийміть з каструлі, і добре закрутіть кришками. Потім переверніть їх догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Після чого перемістіть банки в прохолодне місце для зберігання. Через кілька днів можете зняти пробу.

Приємного насолоди!

Гострі помідори Гострі помідори часточками Помідори на зиму Помідори по-корейськи часточками Різані помідори на зиму Салати з помідорів на зиму