Салат з буряка та моркви в томатній заливці, приправлений пікантними нотками часнику, приємно здивує насиченим красивим кольором і натуральним ароматом. Це відмінна можливість зберегти на зиму урожай червоного буряка і моркви, а також помідорів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Буряк – 1 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник 8 зуб.
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Сіль – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Оцет винний червоний – 30 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з буряка та моркви з часником на зиму, з лука зняти лушпиння, зрізати корінці, дрібно нарубати. Часник розібрати на зубчики, очистити, роздавити кожен зубчик і дрібно нарізати. У сковороді з товстим дном розігріти олію, покласти цибулю з часником, обсмажити до прозорості близько 10 хв. на середньому вогні.

Томати покласти в окріп на 20 сек., далі надрізати шкірку і зняти її. Потерти м’якоть помідорів на тертці або подрібнити в пюре в кухонному комбайні. Додати томати в сковороду, тушкувати, поки не випарується вся рідина.

Маса з цієї причини повинна загуснути.

Моркву попередньо зварити в мундирі, очистити і потерти на дрібній тертці, додати в сковороду до овочів. Тушкувати все разом 5 хв

Буряк попередньо запікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години, загорнувши у фольгу. Це робить аромат коренеплоду набагато насиченішим. Буряк почистити, дрібно натерти, додати в сковороду. Перемішати і готувати масу ще 5 хв

Додати гострий перець, нарізаний тонкими кільцями, всипати солодку паприку, сіль та цукровий пісок. Додати винний оцет. Його також можна замінити бальзамічним. Вогонь посилити і готувати близько 3 хв

Розкласти салат по стерильним банкам, влити зверху тонким шаром оливкова олія, закатати.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка та моркви на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати без капусти на зиму Салати з помідорів на зиму