Солоні огірочки, приготовані холодним способом, виходять як із бочки. Зробити заготовку на зиму дуже просто і не забере багато часу. Банки з заповітної закускою будуть довго радувати вашу сім’ю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати огірки на зиму холодним способом? Огірки миємо і заливаємо холодною водою на 2-4 години.

На дно банки викладаємо спеції: листя смородини, хрону, перець горошок, парасольки кропу. Навіть щільно один до одного розміщуємо в банку огірки. Розводимо сіль в крижаній воді. З розрахунку: одна столова ложка на літр води. Швидко і ретельно перемішуємо, вливаємо в банки.

Огірки закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в прохолодне місце. Можна кілька діб тримати в кімнатній температурі, вони швидко засолятся, але не підійдуть для зимового зберігання.

Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму