Огірки, закочені у велику банку, підходять в якості закуски для великих застіль. Одна трилітрова банка зимової заготівлі нагодує велику компанію.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 20 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя дуба – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 5 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Вода – 1.5 л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати смачні огірки на зиму в 3-літрових банках? Невеликі огірки промиваємо і замочуємо водою на час. Тривалість залежить від самих огірків. Чим свіже, тим менше часу на відмочування. На дно банки викладаємо все листя і парасольки кропу.

Потім викладаємо чорний перець горошок і очищені зубчики часнику.

Щільно викладаємо в банку огірки. При необхідності можна обрізати кінчики.

Воду засипаємо сіллю і ставимо на вогонь. Кип’ятимо і тримаємо на плиті приблизно одну хвилину.

Заливаємо огірки відразу кип’яченим розсолом. Даємо вмісту трохи настоятися.

Виливаємо розсіл назад в каструлю, знову кип’ятимо і заливаємо в банку. Закатуємо. Смачні огірки в трилітровій банці заготовлені на зиму!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму Солодко-солоні огірки на зиму