Хочу поділитися ідеальним, на мою думку, рецептом огірків під капронову кришку з холодною водою. Такі огірки відмінно підійдуть для приготування розсольників і вінегретів, а також чудово будуть виглядати на вашому столі в якості самостійної закуски.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,2 кг
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя дуба – 6 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Для розсолу: –
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 6 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків під капронову кришку з холодною водою. Добре вимийте огірки. Часник очистіть від лушпиння. Листя дуба, чорної смородини, хрону, вишні і парасольки кропу добре промийте під холодною водою. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте. На дно стерильних банок укладіть листя чорної смородини, дуба, вишні і хрону. Банку щільно заповніть огірками, а зверху викладіть зубчики часнику, нарізаного на кілька частин.
Додайте чорний перець горошком і парасольки кропу. Потім всипте необхідну кількість солі. Залийте холодною питною водою по плечики банок. Капронові кришки обдайте окропом. Банки добре закрийте капроновими кришками і струсіть. Помістіть банки з огірками в прохолодне темне місце на 10-12 днів, періодично відкриваючи кришки і випускаючи повітря.
Після закінчення часу огірки з холодною водою готові до вживання. Зберігати такі огірки можна в холодильнику або льосі.
Приємного апетиту!
Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків в літрових банках на зиму Огірки на зиму Розсіл для засолювання огірків на 1 літр на зиму Солоні огірки холодним способом на зиму