Оригінальні і пікантні огірочки на зиму виходять з додаванням сухої гірчиці. Закуска послужить відмінним доповненням до гарячих страв.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Гірчиця порошок – 2 ст. л.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати огірки з сухою гірчицею без стерилізації в банках на зиму? Огірки попередньо отмачиваем в холодній воді. Якщо вони свіжозрізані, то цього робити не потрібно. Досить помити. Стерилізуємо банки. На дно викладаємо листя вишні, смородини, хрону, зубчики часнику. Потім викладаємо огірки. При бажанні у них можна відрізати кінчики. Зверху засипаємо все трьома столовими ложками солі і заливаємо окропом. Прикриваємо кришкою і залишаємо наставиться на пару днів.

Через деякий час повертаємося до огірків. На поверхні утворюється тонка плівочка. Її ми знімаємо, а розсіл виливаємо в каструлю, де його знову кип’ятимо.

огірки всипаємо суху гірчицю, потім заливаємо киплячим розсолом.

Одразу ж закочує банки. Перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.

Охолоджені банки прибираємо на зберігання. Огірки на зиму з сухою гірчицею готові!

Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму