Огірки по-болгарськи – відмінне рішення для тих, хто бажає дізнатися щось нове в світі кулінарії. У процесі приготування цієї закуски важливо передбачити всі тонкощі, щоб в результаті отримати витончений і ніжний смак огірків. Мінімум часу та інгредієнтів – те, що знадобиться для приготування огірків по-болгарськи.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 700 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Перець духмяний – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування огірків по-болгарськи без стерилізації смачний! Ретельно промиваємо огірки. Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів, зазначене у рецепті, розраховане на 1 літр заготовки.
В попередньо стерилізовані банки викладаємо наступні інгредієнти – порізаний кільцями ріпчасту цибулю, рубаний часник, лавровий лист і запашний перець.
Заповнюємо банки огірками, заливаємо їх окропом.
Прикриваємо банки кришками і залишаємо огірки в такому вигляді на 15-20 хвилин.
В каструлі змішуємо воду, сіль та цукровий пісок, ставимо на вогонь.
Після закипання влийте оцет і проваріть маринад одну хвилину.
Через деякий час зливаємо в банку охололу воду, далі заповнюємо ємності з огірками киплячим маринадом.
Після цього щільно закриваємо ємності прокип’яченими кришками. Перед зберіганням в прохолодному місці заготовку необхідно повністю остудити при кімнатній температурі.
Приємного вам апетиту!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму