Огірки по-болгарськи – відмінне рішення для тих, хто бажає дізнатися щось нове в світі кулінарії. У процесі приготування цієї закуски важливо передбачити всі тонкощі, щоб в результаті отримати витончений і ніжний смак огірків. Мінімум часу та інгредієнтів – те, що знадобиться для приготування огірків по-болгарськи.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 700 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець духмяний – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування огірків по-болгарськи без стерилізації смачний! Ретельно промиваємо огірки. Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів, зазначене у рецепті, розраховане на 1 літр заготовки.

В попередньо стерилізовані банки викладаємо наступні інгредієнти – порізаний кільцями ріпчасту цибулю, рубаний часник, лавровий лист і запашний перець.

Заповнюємо банки огірками, заливаємо їх окропом.

Прикриваємо банки кришками і залишаємо огірки в такому вигляді на 15-20 хвилин.

В каструлі змішуємо воду, сіль та цукровий пісок, ставимо на вогонь.

Після закипання влийте оцет і проваріть маринад одну хвилину.

Через деякий час зливаємо в банку охололу воду, далі заповнюємо ємності з огірками киплячим маринадом.

Після цього щільно закриваємо ємності прокип’яченими кришками. Перед зберіганням в прохолодному місці заготовку необхідно повністю остудити при кімнатній температурі.

Приємного вам апетиту!

Консервовані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму