Огірки по-болгарськи – прекрасне рішення для тих, хто хоче спробувати щось нове у сфері маринованих овочів. Смак таких огірочків відрізняється витонченістю і ніжністю. Якщо передбачити всі тонкощі приготування огірків по-болгарськи, то результат вас приємно порадує. Кількість зазначених інгредієнтів розрахована на літрову банку.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Моркву – 0.35 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків по-болгарськи з морквиною? Огірки промиваємо і замочуємо у воді на 2 години. Відбиваємо тільки цілі, без пошкоджень огірки.
Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, потім промиваємо. Вимиту моркву нарізаємо кружечками, цибулю – кільцями.
На дно підготовлених банок викладаємо нарізані цибулю і моркву.
Після цього туди ж кладемо лавровий лист, зубчики часнику і чорний перець.
З огірків зливаємо воду. Далі зрізаємо кінчики з обох сторін і починаємо укладати огірки в банки. Спочатку робимо це вертикально, потім для максимального використання простору в банку викладаємо огірки горизонтально.
Після цього заливаємо овочі окропом і залишаємо на 15 хвилин.
Приготуємо маринад для огірків. У каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь.
Додаємо сіль, цукровий пісок і доводимо до кипіння.
Потім вимикаємо газ, у маринад вливаємо оцет.
Переливаємо гарячий маринад в банки з огірками і відразу закручуємо кришками. На ніч можна залишити закачування на кухонному столі, після цього помістити в прохолодне місце для зберігання.
Приємного вам апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму