Приємно здивувати домочадців і гостей допоможе рецепт огірків по-корейськи з гірчицею. Перед огірками, законсервованими за таким рецептом на зиму, просто неможливо встояти: вони пікантні, хрусткі і дуже соковиті.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати огірки по-корейськи з гірчицею просто! Огірки замочити в холодній воді на пару годин, щоб вони були пружними.
Банку для огірків простерилізувати. Моркву очистити, нарізати кружечками, викласти моркву в банку. Туди ж відправити лавровий лист і очищений зубчик часнику.
Підготовлені огірки щільно утрамбувати в банку.
Огірки залити окропом, через 10 хвилин воду вилити. Повторити цю процедуру ще 2 рази. У каструлі приготувати розсіл: закип’ятити воду з сіллю і цукром.
В банку з огірками, додати гірчицю і оцет.
Киплячий розсіл залити в банку. Банки закатати, перевернути догори дном, залишити остигати під пледом в темному місці. потім можна перемістити банку в інше місце для зберігання. Пікантні огірки по-корейськи з гірчицею будуть нарозхват взимку!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму