Приємно здивувати домочадців і гостей допоможе рецепт огірків по-корейськи з гірчицею. Перед огірками, законсервованими за таким рецептом на зиму, просто неможливо встояти: вони пікантні, хрусткі і дуже соковиті.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати огірки по-корейськи з гірчицею просто! Огірки замочити в холодній воді на пару годин, щоб вони були пружними.

Банку для огірків простерилізувати. Моркву очистити, нарізати кружечками, викласти моркву в банку. Туди ж відправити лавровий лист і очищений зубчик часнику.

Підготовлені огірки щільно утрамбувати в банку.

Огірки залити окропом, через 10 хвилин воду вилити. Повторити цю процедуру ще 2 рази. У каструлі приготувати розсіл: закип’ятити воду з сіллю і цукром.

В банку з огірками, додати гірчицю і оцет.

Киплячий розсіл залити в банку. Банки закатати, перевернути догори дном, залишити остигати під пледом в темному місці. потім можна перемістити банку в інше місце для зберігання. Пікантні огірки по-корейськи з гірчицею будуть нарозхват взимку!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Салат з огірків з гірчицею на зиму