За цим рецептом ви можете приготувати найсмачнішу з усіх огірків по-корейськи закуску – огірки з соєвим соусом і кунжутом. У цьому рецепті морква не потрібна. Огірки заправляються смаженим кунжутом, часником і соєвим соусом, а приготовлені огірочки можна їсти відразу. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Кунжут – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків по-корейськи з соєвим соусом? Огірки для салату добре промиваємо проточною водою і нарізаємо не на соломку, а на тонкі брусочки. Кладемо огірки в салатницю або глибоку посуд і добре посипаємо сіллю. Огірки перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.
Часник чистимо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо. Тиснути часник або пропускати через прес не треба.
З огірків зливаємо весь солоний сік і пробуємо огірочки на смак. Якщо солі забагато, то промиваємо огірки холодною водою. Посипаємо огірки перцем (можна додати червоний) і додаємо соєвий соус і оцет. Потім добре розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо в ньому насіння кунжуту до золотистого кольору.
Обсмажений кунжут разом з гарячим маслом перекладаємо до огірків і додаємо нарізаний часник. Салат перемішуємо, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Огірки з оцтом 9% на зиму