За цим рецептом ви можете приготувати найсмачнішу з усіх огірків по-корейськи закуску – огірки з соєвим соусом і кунжутом. У цьому рецепті морква не потрібна. Огірки заправляються смаженим кунжутом, часником і соєвим соусом, а приготовлені огірочки можна їсти відразу. Спробуйте!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків по-корейськи з соєвим соусом? Огірки для салату добре промиваємо проточною водою і нарізаємо не на соломку, а на тонкі брусочки. Кладемо огірки в салатницю або глибоку посуд і добре посипаємо сіллю. Огірки перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин.

Часник чистимо від лушпиння, промиваємо і дрібно нарізаємо. Тиснути часник або пропускати через прес не треба.

З огірків зливаємо весь солоний сік і пробуємо огірочки на смак. Якщо солі забагато, то промиваємо огірки холодною водою. Посипаємо огірки перцем (можна додати червоний) і додаємо соєвий соус і оцет. Потім добре розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо в ньому насіння кунжуту до золотистого кольору.

Обсмажений кунжут разом з гарячим маслом перекладаємо до огірків і додаємо нарізаний часник. Салат перемішуємо, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Огірки з оцтом 9% на зиму