Сьогодні ми займемося заготовками на зиму – це будуть різані огірочки з петрушкою. Петрушка дуже ароматна зелень, в поєднанні з хрусткими огірками та гострим часником у нас вийде смачна пікантна закуска, яка відмінно доповнить ваш обід або вечерю.
Інгредієнти: на 8 арк.
- Огірки – 4 кг
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Часник – 1 головка
- Петрушка – 100 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати огірки різані на зиму легко! Огірки замочуємо в холодній воді на 1-2 години. Потім добре промиваємо та нарізаємо шматочками середньої величини так, щоб їх було зручно класти в банки.
Петрушку промиваємо, трохи обсушуємо і дрібно рубаємо.
Петрушку покласти в глибоку ємність, додаємо сіль, цукор, рослинна олія, оцет і кип’ячену воду кімнатної температури. Часник чистимо і пропускаємо через прес, додати до зелені і добре перемішуємо.
В ємність до отриманого маринаду відправляємо огірочки і добре перемішуємо. Накриваємо ємність і відправляємо наш салат в холодильник на 4 години, щоб він промариновался.
Після закінчення часу дістаємо наш салат, розкладаємо його за чистим стерилізованим банкам, щільно утрамбовувавши. Заливаємо в кожну баночку маринад, в якому мариновался наш салат.
Для стерилізації нам знадобиться велика ємність, кладемо на дно ємності рушник і ставимо наші баночки з салатом. Наливаємо в ємність холодну воду, щоб вона покривала банки трохи вище середини і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10-12 хвилин. Після цього закриваємо банки кришками, вкриваємо рушником і даємо повністю охолонути. Потім прибираємо загортання в темне прохолодне місце для зберігання. Салат готовий. Перед вживанням рекомендується охолодити його в холодильнику 20-30 хвилин.
Консервовані огірки з оцтом на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Різані огірки на зиму