Багато господині не люблять мороки зі стерилізацією при приготуванні зимової консервації. Ось я і хочу поділитися цікавим рецептом огірків в томатній заливці без стерилізації на зиму. Рецепт дуже простий і смачний.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Огірки – 600 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 350 мл
- Оцет столовий 9% – 40 мл
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки в томатній заливці без стерилізації на зиму, банки вимийте і стерилізуйте зручним способом.
Кріп і огірки вимийте в прохолодній воді, обсушити, обріжте хвостики, потім наріжте часточками.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою.
На дно банок викладіть кріп, часник і чорний перець горошком. Заповніть нарізаними огірками, розмістивши їх, як можна щільніше один до одного.
В каструлю з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, томатну пасту, столовий оцет і сіль. Ретельно перемішайте. Каструлю поставте на середній вогонь.
Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і акуратно залийте підготовлені банки з огірками. Закрутіть стерильними кришками, попередньо обдавши їх окропом.
Гарячі банки з огірками в томатній заливці обережно, щоб не обпектися переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу. Після повного охолодження переверніть банки з закускою і перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки з часником на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Огірки під залізну кришку на зиму шматочками Огірки на зиму