Якщо ви не знаєте, куди дівати багатий урожай домашніх огірочків, обов’язково скористайтеся обалденным рецептом огірків в томатній заливці на зиму. Вони виходять хрусткими зі збалансованим смаком. Закуска чудово підійде для частування нежданих гостей.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 650 гр.
- Перець чилі – за смаком
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Томатна паста – 2,5 ст. ложки
- Вода – 500 мл
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки в томатній заливці на зиму за обалденному рецептом, банку ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришку закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом з чайника. Я стерилизую банки на водяній бані. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте на кілька частин.
На дно стерильної банки викладіть кілька зубчиків нарізаного часнику, лавровий лист, гвоздику, гіркий перець, запашний перець горошком і чорний перець горошком.
Огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, обріжте хвостики з двох сторін, потім розріжте вздовж на 4 частини. Підготовленими огірочками заповніть стерильну банку.
В каструлю викладіть необхідну кількість томатної пасти, влийте питну воду, ретельно перемішайте до однорідного стану. Додайте необхідну кількість цукрового піску і сіль, перемішайте і поставте на середній вогонь.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і кип’ятіть 5 хвилин. Потім влийте столовий оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
Гарячим маринадом залийте банку з огірками.
Накрийте стерильною кришкою і поставте в заздалегідь підготовлену каструлю, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банки, поставте на помірний вогонь, і стерилізують 15 хвилин після закипання.
Акуратно вийміть гарячу банку з огірками в томатній заливці і добре закрутіть. Гарячу банку з зимової заготівлею переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після чого перетягніть на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки з оцтом на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки в томатній заливці на зиму Різані огірки з часником в томатній заливці на зиму Різані огірки на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму