У нашій родині дуже люблять огірки в томатному соусі чилі на зиму. Щоб урізноманітнити звичне консервацію, я постійно перебуваю в пошуку, що б такого приготувати. Одного разу натрапила на цей рецепт в журналі. З тих пір це наш фаворит.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі або Томатний сік – 400 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 5 зуб.
  • Аджика (суха) – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 45 гр.
  • Оцет столовий 9% – 45 мл
  • Сіль велика – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати огірки в томатному соусі чилі на зиму просто! Підготуйте всі необхідні інгредієнти для гострою закуски з огірків. Огірки вибирайте середнього розміру, ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді, обсушити, виклавши на кухонний рушник, обріжте хвостики з двох сторін, потім наріжте тонкими кружечками.

Помідори ретельно вимийте, обсушіть, а потім подрібніть до однорідної консистенції з допомогою м’ясорубки, кухонного комбайна або блендера. Попередньо зніміть шкірку, помістивши помідори на хвилину в заздалегідь підготовлений крутий окріп, а потім виклавши в холодну воду.

Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном вилийте отриманий томатний соус, додайте цукровий пісок, олія, столовий оцет і велику сіль. Каструлю поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння.

Додайте підготовлені огірки, нарізані кружечками, і ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть закуску 10-15 хвилин, накривши кришкою. Банки ретельно вимийте і стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть за допомогою блендера. Додайте в заготовку разом з сухою аджикою. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Стерильні банки заповніть ароматною закускою з огірків в томатному соусі чилі.

Гарячі банки з огірками в томатному соусі добре закрутіть кришками і переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або рушником і залиште до повного охолодження приблизно на добу.

Потім перемістіть охолоджені банки з огірками на зберігання в прохолодне темне місце.

Ароматну закуску з огірками в томатному соусі чилі подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Огірки в томатному соку без стерилізації на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Різані огірки з часником в томатній заливці на зиму Різані огірки на зиму