Якщо ви хочете добитися ефекту бочкових солених огірків, тоді цей рецепт для вас. Огірки під капронову кришку виходять точно такими ж, якими пригощала бабуся в селі. Незвичайним інгредієнтом для приготування холодної закуски є горілка. Вона додає незвичайний смак, а також залишає огірки хрусткими.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,8 кг
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Перець запашний – 6 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1,5 л
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Горілка – 100 мл
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати огірки з горілкою під капронову кришку, огірки ретельно вимийте в холодній воді, а потім обсушіть і обріжте кінчики.Для приготування огірків цим способом не обов’язково вибирати дрібні однакові огірочки, можна використовувати і ті, які мають непривабливу форму.

Банки заздалегідь мити в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте на водяній бані.

Листя хрону, також чорної смородини і вишні добре промийте під водою, а потім струсіть від зайвої вологи.

Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте під холодною водою.

В стерильні банки розкладіть підготовлену зелень, часник, а також перець запашний і чорний перець горошком.

Банки заповніть огірками, розміщуючи їх, як можна щільніше.

Необхідну кількість холодної води налийте в каструлю з товстим дном або сотейник.

Додайте сіль, а також столовий оцет. Добре перемішайте, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Після чого зніміть з вогню і залийте приготовленим розсолом банки з огірками до половини. Потім влийте необхідну кількість горілки і додайте залишився розсіл.

Банки з огірками накрийте марлею, складеною в кілька шарів і залиште при кімнатній температурі на 12 годин.

Потім закрийте щільними капроновими кришками, попередньо обдавши їх окропом. Банки з огірками перемістіть в прохолодне темне місце типу льоху або підвалу.

Готові огірочки використовуйте в якості самостійної закуски або для приготування улюбленої страви.

Приємного апетиту!

Засолювання огірків без оцту в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків без стерилізації на зиму Засолювання огірків в 2-х літрових банках на зиму Засолювання огірків з горілкою на зиму Огірки під капроновою кришкою на зиму