Пропоную приготувати запаморочливі за смаком огірки з кетчупом чилі і насінням гірчиці. Рецепт дуже простий. Потрібно лише ваше бажання і впевненість – і все вийде! Закуска виходить досить ароматною зі збалансованим смаком і сподобається всім, хто її спробує.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 1,5 кг
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя хрону – 1 шт.
- Петрушка – 6 гілок
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
- Перець чилі – за смаком
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Кетчуп чилі – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків з кетчупом чилі і насінням гірчиці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте під проточною водою парасольки кропу, листя хрону, петрушку і гіркий перець. Листя хрону наріжте на кілька частин.
Огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште замачиваться приблизно на 2 години.
Потім злийте воду і ще раз промийте під холодною водою. Огірки обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, після чого обріжте хвостики з двох сторін.
Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть в окремій ємності або обдайте окропом.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім додайте в кожну банку по кілька зубчиків. Викладіть кілька гілочок петрушки, частина листя хрону, чорний перець горошком, зерна гірчиці, парасолька кропу і невеликий шматочок гіркого перцю. Зверху щільно додайте підготовлені огірки.
Потім викладіть кілька гілочок петрушки.
Зверху додайте частину листя хрону.
І викладіть парасольку кропу.
Банку залийте заздалегідь підготовленим крутим окропом і накрийте стерильною кришкою. Залиште приблизно на 10-15 хвилин.
Після чого зніміть кришку і надіньте спеціальне пристосування з отворами.
Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном злийте воду з банки, додайте кетчуп, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть декілька хвилин, потім зніміть з вогню і влийте столовий оцет. Ретельно перемішайте.
Гарячим маринадом залийте банку з огірками, накрийте кришкою.
Гарячу банку акуратно помістіть в каструлю з товстим дном, налийте теплої води банки по плічка. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, і стерилізують банку 10 хвилин.
Акуратно вийміть гарячу банку і закатайте з допомогою закаточной машинки. Банку переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12-15 годин.
Потім остиглу банку з консервованими огірками з кетчупом чилі і насінням гірчиці перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Гострі огірки на зиму Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з гірчицею на зиму Огірки в гірчичній заливці на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму