Пропоную приготувати запаморочливі за смаком огірки з кетчупом чилі і насінням гірчиці. Рецепт дуже простий. Потрібно лише ваше бажання і впевненість – і все вийде! Закуска виходить досить ароматною зі збалансованим смаком і сподобається всім, хто її спробує.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Петрушка – 6 гілок
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гірчиця французька – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків з кетчупом чилі і насінням гірчиці? Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте під проточною водою парасольки кропу, листя хрону, петрушку і гіркий перець. Листя хрону наріжте на кілька частин.

Огірки ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, потім викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою. Залиште замачиваться приблизно на 2 години.

Потім злийте воду і ще раз промийте під холодною водою. Огірки обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, після чого обріжте хвостики з двох сторін.

Банки ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте зручним для вас способом – в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки прокип’ятіть в окремій ємності або обдайте окропом.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім додайте в кожну банку по кілька зубчиків. Викладіть кілька гілочок петрушки, частина листя хрону, чорний перець горошком, зерна гірчиці, парасолька кропу і невеликий шматочок гіркого перцю. Зверху щільно додайте підготовлені огірки.

Потім викладіть кілька гілочок петрушки.

Зверху додайте частину листя хрону.

І викладіть парасольку кропу.

Банку залийте заздалегідь підготовленим крутим окропом і накрийте стерильною кришкою. Залиште приблизно на 10-15 хвилин.

Після чого зніміть кришку і надіньте спеціальне пристосування з отворами.

Приготуйте маринад. У каструлю з товстим дном злийте воду з банки, додайте кетчуп, цукровий пісок і сіль. Ретельно перемішайте до повного розчинення інгредієнтів. Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Прокип’ятіть декілька хвилин, потім зніміть з вогню і влийте столовий оцет. Ретельно перемішайте.

Гарячим маринадом залийте банку з огірками, накрийте кришкою.

Гарячу банку акуратно помістіть в каструлю з товстим дном, налийте теплої води банки по плічка. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, і стерилізують банку 10 хвилин.

Акуратно вийміть гарячу банку і закатайте з допомогою закаточной машинки. Банку переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12-15 годин.

Потім остиглу банку з консервованими огірками з кетчупом чилі і насінням гірчиці перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Приємного апетиту!

Гострі огірки на зиму Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з гірчицею на зиму Огірки в гірчичній заливці на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму