В банки закладається часник, лавровий лист, сушений кріп, листя хрону, перець чорний горошком і перець гострий зелений. Зверху викладаються огірки і все заливається окропом. Вода виливається і замість неї додається заливка з кетчупу чилі, води, цукру та оцту.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки (невеликі) – 1 кг
- Вода – 2.5 склянки
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Сіль – 4 ч. л.
- Кетчуп чилі – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Листя хрону – 0.5 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Перець чилі (зелений) – 1 скибочка
Процес приготування:
Рецепт огірків з кетчупом чилі в 1,5 літрових банках без стерилізації на зиму простий у приготуванні! Банки ретельно миємо й закладаємо в них часник (його краще крупно порізати або розім’яти), лавровий лист, сушений кріп, листя хрону, перець чорний горошком і гострий зелений перець.
Огірки вибираємо відповідно з висотою банки. Ретельно миємо їх, зрізаємо кінчики і замочуємо їх у крижаній воді за пару годин до початку приготування.
Щільно укладаємо їх у банки.
Заливаємо їх окропом, накриваємо кришкою і даємо постояти близько півгодини до повного охолодження. Потім воду зливаємо.
В підходящу каструлю наливаємо питну воду, додаємо в неї кетчуп чилі, цукровий пісок, оцет і сіль.
Доводимо до кипіння і варимо пару хвилин, поки сіль з цукром повністю не розчиняться.
Переливаємо готову заливку в банки з огірками до країв.
Закатуємо кришки, закутуємо банки в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Тепер прибираємо огірки в темне прохолодне місце і дістаємо взимку. Ця закачування прекрасно підійде в якості закуски до різних страв. Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки в 1,5 літрових банках на зиму