Якщо ви або ваші домочадці любите пікантні, помірно гострі страви, то ви просто зобов’язані звернути увагу на рецепт огірків з кетчупом чилі торчин. Закуска, заготовлена на зиму за цим рецептом, виходить хрустким, ароматною і дуже смачною. Любителям гостренького просто неможливо перед нею встояти!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Вода – 1,3 л.
  • Кетчуп чилі торчин – 1 пакет
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Листя вишні – 4 – 6 шт.
  • Листя чорної смородини – 4 – 6 шт.
  • Парасольки кропу – 4 – 6 шт.
  • Листя хрону – 4 – 6 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати огірки з кетчупом чилі Торчин. Огірки помити, обрізати кінчики, залити водою на кілька годин, щоб потім вони були хрусткими.

Підготовлені банки для огірків простерилізувати, кришки обшпарити.

В банки викласти листя вишні і смородини, парасольки кропу, листя хрону, чорний перець горошком, довільно нарізаний часник.

У банки щільно викласти огірки.

Закип’ятити воду, залити окропом огірки і накрити кришками, дати їм постояти близько 15 хвилин.

Потім злити воду з-під огірків в каструлю, додати туди сіль, цукор, оцет і кетчуп, перемішати і довести до кипіння.

Отриманим маринадом залити огірки.

Банки з огірками з кетчупом чилі торчин закатати, перевернути, укутати рушником. Залишити остигати на добу. Потім можна переставити банки в льох або підвал для зберігання до зими.

Мариновані огірки на зиму Огірки з кетчупом чилі на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму