В рецепті наводиться розкладка на 1 трилітрову банку огірків з кетчупом чилі. Огірки виходять хрусткими і гострими. Зелень і листя можна брати будь-які, на свій розсуд.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 1,3 л.
  • Огірки – 1.5 кг
  • Кетчуп чилі – 300 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Корінь хрону – 3 див.
  • Часник – 1 головка
  • Зелень – за смаком
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати огірки з кетчупом чилі в трилітрових банках. Огірки помити, зрізати кінчики. Скласти плоди у відро і залити холодної водою на кілька годин.

всю Зелень помити і дати стекти воді.

Трилітрову банку помити з содою, обполоснути, стерилізувати її не потрібно.

На дно викласти листя, корінь хрону, горошини перцю і зубчики часнику.

З огірків злити воду, щільно укласти їх в банку, в порожнечі укладаючи зелень.

Воду закип’ятити, залити огірки в банку, накрити кришкою. Настоювати 15 хв.

Злити воду з огірків в каструлю і знову закип’ятити. Додати туди сіль, цукор, кетчуп чилі, перемішати, дати прокипіти 3 хв. Влити суміш в банку.

Додати туди ж оцтову кислоту і закатати стерильною кришкою.

Банку перевернути догори дном, укутати в теплий рушник і дати охолонути. Остиглу банку перевернути в початкове положення і прибрати на зберігання.

Приємного апетиту!

Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму