В рецепті наводиться розкладка на 1 трилітрову банку огірків з кетчупом чилі. Огірки виходять хрусткими і гострими. Зелень і листя можна брати будь-які, на свій розсуд.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 1,3 л.
- Огірки – 1.5 кг
- Кетчуп чилі – 300 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Корінь хрону – 3 див.
- Часник – 1 головка
- Зелень – за смаком
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки з кетчупом чилі в трилітрових банках. Огірки помити, зрізати кінчики. Скласти плоди у відро і залити холодної водою на кілька годин.
всю Зелень помити і дати стекти воді.
Трилітрову банку помити з содою, обполоснути, стерилізувати її не потрібно.
На дно викласти листя, корінь хрону, горошини перцю і зубчики часнику.
З огірків злити воду, щільно укласти їх в банку, в порожнечі укладаючи зелень.
Воду закип’ятити, залити огірки в банку, накрити кришкою. Настоювати 15 хв.
Злити воду з огірків в каструлю і знову закип’ятити. Додати туди сіль, цукор, кетчуп чилі, перемішати, дати прокипіти 3 хв. Влити суміш в банку.
Додати туди ж оцтову кислоту і закатати стерильною кришкою.
Банку перевернути догори дном, укутати в теплий рушник і дати охолонути. Остиглу банку перевернути в початкове положення і прибрати на зберігання.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кетчупом Махеев на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму